MORH vojnicima kupio nove čizme za 19,02 milijuna kuna

MORH vojnicima kupio nove čizme za 19,02 milijuna kuna

Foto: Bruno Konjević / Cropix

MINISTARSTVO obrane RH na konferenciji za novinare predstavilo je nove čizme koje će koristiti hrvatski vojnici. Na kupovinu obuće MORH će potrošiti čak 19,02 milijuna kuna. Vojsku će novim čizmama opskrbiti kompanije Inkop Obuća, Borovo Kožna obuća, Jelen Profesional i Obuća Viko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svake godine će vojska od navedenih kompanija, rečeno je na pressici, kupiti između 6500 i 7000 pari čizama. Ministar obrane Davor Božinović kaže da je ovo završna faza projekta o hrvatskom vojniku koji će od glave do pete biti opremljen hrvatskim proizvodima. Uz obveznu hrvatsku pušku na hrvatskom ramenu, naravno.

"Jedan par ovih čizama košta 580 kuna bez PDV-a što je puno jeftinije od uvoznih čizama istih karakteristika", istaknuo je hrvatski ministar obrane. Ove će godine biti isporučeno oko 24.000 pari čizama, od čega oko 15.000 ljetnih i 9000 zimskih.

Osim crnih, vojnicima će na raspolaganju biti i čizme boje pustinje, kao i posebna inačica za mirovne misije. Ove su čizme bolje od onih koje je vojska koristila do sada: izrađen je sasvim novi kalup, te je korištena membrana s paropropusnim i vodonepropusnim svojstvima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara