Morić: Ropov ribolov "politička drskost"

Potpredsjednik DCa Joško Morić rekao je danas da je ribolov slovenskog premijera Ropa u Piranskom zaljevu politička drskost kojom pokazuje teritorijalne pretenzije, a ne, kako su taj čin ocijenili naša vlada i Ministarstvo vanjskih poslova, jedan od predizbornih postupaka uoči parlamentarnih izbora u Sloveniji.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Đakovu, na kojoj je predstavljeno novo vodstvo đakovačkog ogranka te stranke, Morić je izjavio kako je DC uvjeren da se predizborna kampanja za parlamentarne izbore u zemlji-članici EU-a ne smije voditi zaoštravanjem odnosa i na štetu susjedne zemlje, a k tomu i kandidata za članstvo u Uniji.

Istaknuo je kako će se DC zauzeti da se problem utvrđivanja granice između Hrvatske i Slovenije na moru rješava kao bilateralni problem, odvojeno od procesa pregovaranja za članstvo Hrvatske u EU. "Do tada, ni hrvatski, ni slovenski političari ne trebaju u Piranskom zaljevu bacati ribarske mreže kojima love kratkoročne biračke glasove u svojim državama", rekao je Morić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpredsjednik DC-a osvrnuo se i na hašku odluku da generali Markač i Čermak ostanu u pritvoru.

Ocijenivši ju neprincipijelnom i nepravednom te izvan okvira dosadašnje dobre suradnje Vlade i Haškog suda, Morić je rekao kako je DC uvjeren da je Sudsko vijeće takvu odluku donijelo zbog neusklađenih odnosa između Tužiteljstva i Suda, ali i s namjerom povećanja pritiska na Hrvatsku da riješi slučaj Ante Gotovine. "DC će se zauzeti da se podnese novi zahtjev i uz njega upotrijebe sva pravna sredstva kako bi sljedeća odluka Sudskog vijeća bila pozitivna", poručio je Morić.

(Hina) xsžup ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara