MOSKVA DRŽI NEPRIHVATLJIVOM GRUZIJSKU POLITIKU U JUŽNOJ OSETIJI

Rusija je u četvrtak navečer kritizirala "neprihvatljivo" ponašanje Gruzije u separatističkom području Južne Osetije i upozorila je Tbilisi protiv "destabilizacije cijele regije".

Moskva je optužila Gruziju da je pokrenula vojne operacije "većih razmjera i krvavije nego ranije", čime krši posljednje sporazume na terenu, koji su predviđali postavljanje novih kontrolnih točaka ruskih, gruzijskih i osetskih mirovnih snaga.

"Problem nije u nedostatku mehanizama pregovora, već u odbijanju nekih predstavnika gruzijske strane da primjene ranije dogovore i u njihovom nastojanju da pod svaku cijenu nametnu vojni pristup, koji se temelji na sili u rješavanju osetskog problema", stoji u priopćenju ruskog MVP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Radi se o stanju koje vodi prema tragediji običnih ljudi i destabilizaciji cijele regije", dodaje su u ruskoj deklaraciji .

"Tbilisi bi trebao shvatiti da su takvi pokušaji neprihvatljivi. Treba poduzeti stroge mjere protiv onih koji su kršili postojeće sporazume", dodaje se u ruskoj deklaraciji.

(Hina) xtm ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara