MOSKVA: IZRAEL MORA POŠTIVATI ZAKONE I LJUDSKA PRAVA

Izrael treba uvažavati zahtjeve Ujedinjenih naroda i poštivati ljudska prava kao i međunarodne zakone i onda kada se radi o obrani njegove sigurnosti, priopćilo je u srijedu navečer rusko ministarstvo vanjskih poslova.

"Izrael kao i bilo koja država imao pravo braniti svoje građane suočene s teroristima, ali to treba raditi poštivajući pravila međunarodnog humanitarnog prava", rekao je glasnogovornik ministarstva Aleksander Jakovenko. On je komentirao usvojenu rezoluciju UN-ovog Povjerenstva za ljudska prava u kojoj se osuđuju "teške povrede ljudskih prava na okupiranim palestinskim teritorijima, a posebice tragično ubojstvo šeika Ahmeda Yassina 22. ožujka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rusija je glasovala u srijedu za tu rezoluciju, koju je predložio Pakistan u ime zemalja članica Organizacije islamske konferencije. Rezolucija je usvojena s 31 glasom, dva protiv (SAD i Australija) i 18 suzdržanih, među kojima zemlje članice EU-a. U rezoluciji se posebice ukazuje na utjecaj takvih ciljanih ubojstava na ukupnu situaciju na palestinskim okupiranim teritorijima, posebice na moghućnost novog vala nasilja.

(Hina) xkga ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara