Moskva želi brze zaključke o iračkom naoružanju

MOSKVA je u ponedjeljak zatražila da što je prije moguće budu donešeni zaključci vezani uz postojanje iračkog oružja za masovno uništenje, dok istodobno od pada iračkog predsjednika Sadama Huseina nije otkriveno nikakvo oružje te vrste a u Londonu i Washingtonu rastu polemike o njegovu postojanju.

"Situacija u Iraku je radikalno promijenjena i u tim uvjetima rasvjetljavanje pitanja o razoružanju mora biti poduzeto u najkraćem mogućem roku", rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Jurij Fedotov, a prenijela agencija Interfax.

"Rusija i dalje smatra da je pitanje o razoružanju Iraka postavljeno i da treba postići dogovor o zatvaranju tog dosijea", dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjedovanje oružja za masovno uništenje bio je glavni razlog zbog kojeg su SAD i Velika Britanija pokrenule operaciju za svrgavanje Sadama Huseina. Međutim, mjesec i pol dana od zauzimanja Bagdada nije pronađeno nikakvo oružje za masovno uništenje, a pojavile su se i glasine da su se Washington i London poslužili prijevarama da bi opravdali rat.

(Hina) bis br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara