Most: Ako netko od ministara ne zadovolji dogovorene kriterije, tražit ćemo njegovu hitnu smjenu

Most: Ako netko od ministara ne zadovolji dogovorene kriterije, tražit ćemo njegovu hitnu smjenu

Foto: FAH

MOST nezavisnih lista na svojoj je Facebook stranici pobliže predstavio ljude koji će voditi šest ministarstva na kojima su inzistirali tijekom pregovora.

Kažu kako su se tijekom pregovora vodili isključivo kriterijem stručnosti koja za njih podrazumijeva i besprijekorno čist obraz.

Navode da će ako netko od ministara ne zadovolji dogovorene kriterije, tražiti njegovu hitnu smjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz objave su naveli i kratke životopise budućih ministara.

"Nakon što su tijekom predizborne kampanje i postizbornih pregovora, reforme i promjene opravdano došle u prvi plan, dočekali smo dan kada će Most nezavisnih lista predstaviti ljude koji će te reforme provesti i to u suradnji s Domoljubna koalicijaom te premijerom Tihomir Oreškovićom. Jedini kriterij kojim se Most vodio bila je stručnost kandidata. Kada govorimo o stručnosti, ona za nas ne podrazumijeva samo ozbiljnu znanstvenu karijeru ili blistavu poslovnu prošlost, ona podrazumijeva i besprijekorno čist obraz. Borba za bolju Hrvatsku nemoguća je bez borbe protiv korupcije i pojava koje su ovu zemlju dovele na rub propasti.

Iz tog razloga, u suradnji s gospodinom Oreškovićem i drugim partnerima u Vladi, odabrali smo sljedeće kandidate; Vlahu Orepića za ministra unutarnjih poslova, Antu Šprlju za ministra pravosuđa, Dubravku Jurlinu Alibegović za ministricu uprave, Tomislava Panenića za ministra gospodarstva, Slavena Dobrovića za ministra zaštite okoliša i prirode te Davora Romića za ministra poljoprivrede.

Uz jasne kriterije odabira ministara, Most nezavisnih lista sastavio je plan provedbi reformi te će ocjenjivati brzinu i kvalitetu njihova provođenja. U slučaju da netko od ministara ne zadovolji dogovorene kriterije, zahtijevat ćemo hitnu smjenu", poručuju iz Mosta.

 

STRUČNOST JE NAŠ JEDINI KRITERIJ, A REFORME U CILJU BOLJITKA GLAVNI CILJNakon što su tijekom predizborne kampanje i...

Posted by MOST nezavisnih lista on Thursday, 21 January 2016

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara