MOST: Ako su dokumenti o Crnoji autentični, za njega nema mjesta u Vladi

MOST: Ako su dokumenti o Crnoji autentični, za njega nema mjesta u Vladi

Foto: FAH

MOST-ov saborski zastupnik  i član Nacionalnog viječa stranke Miroslav Šimić danas je pred središnjicom MOST-a u Smičiklasovoj ulici u Zagrebu dao kratku izjavu o slučaju ministra branitelja Mije Crnoje.

"O slučaju Crnoje ne znamo ništa više od medijskih napisa. Ukoliko se pokaže da su dokumenti autentični, za njega nema mjesta u Vladi", rekao je Šimić.

> Crnoja prevario Samobor za zemljište, Grad pokreće postupak

Šimić se tako osvrnuo na dokumente koje je objavio HRT, a koji svjedoče o tome da je sporno zemljište koje ministar branitelja Crnoja koristi za svoje prebivalište, u aferi koju je otkrio Index, dobio na dar od Grada Samobora te je suprotno ugovoru odlučio ne sagraditi kuću na njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je istina što se piše, Crnoja ne može voditi resor

"Ako se pokaže da su nedjela o kojima se piše istinita, takva osoba ne može voditi resor u Vladi, niti može biti član hrvatske Vlade", kazao je Šimić, piše N1.

Šimić nije znao koliko će vremena trebati za provjeru medijskih navoda i donošenje odluke o Crnoji.

"Moramo vidjeti (op.a. dokumente), kao i vi. Neće proći puno vremena za utvrđivanje autentičnosti dokumenata", rekao je.

Tomislav Panenić, novi ministar gospodarstva koji je u tim trenucima izlazio iz središnjice MOST-a, nije htio komentirati aferu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara