MOST spreman dati premijera, SDP više ne želi s njima pregovarati

MOST spreman dati premijera, SDP više ne želi s njima pregovarati

Screenshot: HRT

PEĐA GRBIN (SDP),Damir Jelić (HDZ), Robert Podolnjak (MOST) i Dragan Vulin (HDSSB) gostovali su u emisiji Otvoreno HRT-a.

MOST se nada da u predstojećem razdoblju neće biti novih kaznenih prijava. U ovom razdoblju USKOK ne bi trebao poduzimati radnje koje bi se mogle tumačiti da idu u korist neke političke opcije, rekao je Robert Podolnjak o odbačenoj prijavi protiv Bože Petrova.

"Naravno, one kriminalne prijave koje nemaju veze s politikom su nešto drugo, ali onaj dio koji se odnosi na političare koji su aktivni u izbornoj promidžbi... bojim se da bi se prijave u tom smislu mogle koristiti negativno", rekao je Podolnjak, s kojim se nije složio SDP-ov Peđa Grbin.

"Neprihvatljivo je zauzimati stav da bi USKOK trebao zastati na mjesec dana i ne procesuirati političare. Ja sam za procesuiranje svakoga za koga postoji indicija da je počinio kazneno djelo u svakome trenutku. Ne može netko imati imunitet zato što se kandidirao na izborima", rekao je Grbin.

MOST očekuje milijun glasova

Robert Podolnjak očekuje da će MOST nakon izbora biti u snažnijoj poziciji te da će im broj mandata omogućiti da pregovaraju s puno kvalitetnijim jamstvima i sigurnošću da će program biti ostvaren. Najavio je i da će se MOST zalagati za reforme političkog sustava poput većeg sudjelovanja građana i veće otvorenosti političkih institucija, kao i za transparentnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Danas smo puno čvršći i homogeniji, kadrovski i stručno bolje ekipirani", rekao je Podolnjak te dodao kako bi MOST volio da na izborima dobije milijun glasova. Spremni su i na to da odgovornost premijera preuzme netko iz MOST-a.

Grbin je rekao kako nakon svega u posljednjih šest mjeseci SDP nije spreman pregovarati s MOST-om.

Na programu HDZ-a radi Ivana Maletić

HDZ-ov Damir Jelić kazao je kako će HDZ imati afirmativnu kampanju. Stranački program se razrađuje, a na njemu radi Ivana Maletić s mnoštvom stručnjaka, a mnogi od njih nisu članovi HDZ-a, tvrdi Jelić. Kandidat za mandatara HDZ-a je Andrej Plenković.

HDSSB samostalno izlazi na izbore, a poljoprivreda je pritom najvažnija grana uz koju je njihov program vezan, ali ne i jedina, rekao je Dragan Vulin.

" Vlada je izgubila podršku HDSSB-a kada je odbila šest amandmana na proračun za 2016.godinu. Slavonija i Baranja zaslužuje više i sve u njenu korist HDSSB neće uvjetovati foteljama. Jednako su udaljeni i od HDZ-a i od SDP-a", rekao je Vulin te dodao kako će, bude il prilike, HDSSP tražiti resor poljoprivrede.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara