Mostar: Amerikanci instalirali sustav za upravljanje financijskim informacijama

AMERIČKI veleposlanik u BiH Clifford Bond u četvrtak je u Mostaru službeno pustio u rad računalni sustav za upravljanje financijskim informacijama za područje hercegovačko-neretvanske županije.

Veleposlanik Bond rekao je kako će taj sustav pridonijeti učinkovitosti vlasti i jednostavnijem korištenju proračunskih sredstava poreznih obveznika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sustav je uspostavljen uz novčanu pomoć američke vlade posredstvom američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID). Direktor misije USAID-a u BiH Howard Sumke je istaknuo kako će se njime spriječiti zloupotreba proračunskih sredstava.

Hercegovačkoneretvanska županija je jedina od deset županija u Federaciji BiH koja do sada nije imala uspostavljen takav sustav za upravljanje financijskim informacijama pa se njegovim današnjim puštanjem u rad, kako je rečeno, završava instaliranje takvih sustava u Federaciji BiH. Slični sustavi, kako je rečeno, uspostavljeni su u državnim institucijama BiH te u ustanovama na entitetskim razinama. Za aktiviranje tog sustava diljem BiH do sada je USAID investirao blizu 14 milijuna dolara, rečeno je u četvrtak u Mostaru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara