Mostar: Bešlić novi dogradonačelnik

GRADSKO vijeće Mostara na današnjoj je sjednici za novog mostarskog dogradonačelnika izabralo kandidata HDZ BiH Ljubu Bešlića.

Bešlić je na toj dužnosti naslijedio Nevena Tomića koji je nedavno podnio ostavku zamjerivši, uz ostalo, i međunarodnoj zajednici na, kako je rekao, nedovoljnoj potpori izgradnji zajedničkih institucija u Mostaru i normaliziranju stanja u tom gradu.

Novoizabrani dogradonačelnik Bešlić je izjavio kako će se zauzimati za Mostar kao proeuropski grad. Bešlić je također naglasio kako je njegov ured otvoren za sve građane Mostara i sve prijedloge koji će doprinijeti da Mostar, kako je rekao, što prije postane funkcionalan, cjelovit i normalan grad.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je HDZ predložio da se umjesto sadašnjih šest gradskih općina (tri većinske hrvatske i tri većinske bošnjačke) formira jedna zajednička općina Mostar što bi doprinijelo smanjenju administracije i smanjenju troškova. Međutim, lokalna organizacija Stranke demokratske akcije odbila je takav HDZ-ov prijedlog ističući kako bi ukidanje sadašnjih općina u Mostaru dovelo do minorizacije Bošnjaka i do, kako su rekli dužnosnici SDA, prodora Hrvata u bošnjačka područja.

(Hina) pg sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara