Mostar: Objavljene preporuke za uspostavu povjerenja u gradu

ODBOR za uspostavu povjerenja u Mostaru, kojeg je početkom travnja ove godine utemeljio Visoki međunarodni predstavnik za BiH Paddy Ashdown, u utorak je objavio svoje prve preporuke gradskim vlastima i službeno ih predao gradonačelniku Hamdiji Jahiću i dogradonačelniku Ljubi Bešliću.

Posebni Ashdownov savjetnik Zoran Pajić, koji je i predsjedatelj Odbora, u popodnevnim je satima na konferenciji za novinare izjavio kako bi u Mostaru trebalo ujediniti službu hitne pomoći radi jačanja povjerenja javnosti u gradske službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Do sada su u Mostaru postojale dvije službe hitne pomoći: jedna u zapadnom većinskom hrvatskom i druga u istočnom većinskom bošnjačkom dijelu grada. Pajić je kazao kako Odbor predlaže izgradnju sustava navodnjavanja u prigradskom naselju Bijelo polje radi oživljavanja poljoprivredne proizvodnje što bi, kako je rekao, bilo na korist svim narodima koji žive na širem mostarskom području.

Odbor za uspostavu povjerenja u Mostaru također predlaže utemeljenje Foruma nevladinih organizacija, čime bi se unaprijedila suradnja gradskih vlasti i skupina građanskog društva, navodi se u preporukama.

Gradonačelnik Jahić i dogradonačelnik Bešlić obećali su kako će se zauzeti da ove preporuke Odbora za uspostavu povjerenja usvoji Gradska uprava, te da se osiguraju i sredstva potrebna za njihovu provedbu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara