Mostar: Počela nastava u osnovnim škola po hrvatskom programu

U OSNOVNIM školama hercegovačko-neretvanske županije koje rade po hrvatskom programu u ponedjeljak je nakon pet tjedana štrajka počela nastava u novoj 2003/2004 školskoj godini.

Kako je rekao predsjednik sindikata učitelja Slavko Lauš, prekid štrajka je uslijedio iako prethodno sa županijskom hercegovačkoneretvanskom vladom nije postignut dogovor o poboljšanju socijalnog položaja prosvjetara u osnovnim školama pa će sindikati ostvarenje svojih socijalnih prava tražiti sudskim putem.

Potkraj prošloga tjedna, također nakon petotjednog štrajka, nastava je počela u srednjim školama hercegovačkoneretvanske županije koje rade po hrvatskom programu, ali su se sindikati srednjoškolskih prosvjetara prethodno dogovorili sa županijskom vladom o rješavanju socijalnog položaja uposlenika u srednjim školama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petotjedni štrajkovi u osnovnim i srednjim školama hercegovačkoneretvanske županije koje rade po hrvatskom programu uopće su najduži štrajkovi prosvjetara u BiH nakon rata. Roditelji u hercegovačkoneretvanskoj županiji strahuju da im djeca neće biti u mogućnosti nadoknaditi školske sate i nastavni program izgubljen za vrijeme štrajka od pet tjedana. Sindikalni aktivisti su rekli kako će se štrajkom izgubljeno školsko vrijeme pokušati nadoknaditi u vrijeme zimske stanke između dva polugodišta te na kraju školske godine u lipnju iduće godine.

(Hina) pg br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara