Mostar: Počeo postupak protiv Palamete

SVJEDOČENJEM triju Bošnjakinja danas je u Županijskom sudu hercegovač-koneretvanske županije u Mostaru počeo dokazni postupak protiv Drage Palamete koji je optužen za ratne zločine protiv civilnog stanovništva na području općine Stolac u vrijeme hrvatsko-bošnjačkih sukoba 1993. godine.

Tri su svjedokinje, Sanela Isaković, Sijana Vejzović i Remza Medar, izjavile kako ih je naoružana skupina pripadnika HVO uhitila i držala šest dana kao živi štit. One su naglasile kako optuženi Drago Palameta nije imao oružje, nije ih maltretirao, te da ih nije vrijeđao nego im je pomagao donoseći im hranu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri su svjedokinje objasnile kako ih je skupina pripadnika HVO, koja ih je uhitila, primorala, odnosno naredila im da po kućama traže Bošnjake muškarce pripadnike Armije BiH. "Na jednu bošnjačku kuću vojnici HVO su bacili bombu kako bi primorali na izlazak Bošnjaka koji se skrivao u njoj. Ali ne mogu se sa sigurnošću sjetiti tko je bacio tu bombu", rekla je Sijana Vejzović. Optuženi Drago Palameta intervenirao je rekavši kako nikada u životu nije bacio bombu.

Nastavak dokaznog postupka zakazan je za 12. i 13. lipnja ove godine, a ovaj se postupak vodi u Mostaru uz odobrenje Haaškog tribunala.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara