Mostar: Pojačane sigurnosne pripreme za otvaranje Starog mosta

U MOSTARU se u četvrtak sastalo oko 70 predstavnika sigurnosnih službi kako bi razmotrili pripreme za osiguravanje ceremonije otvaranja obnovljenog Starog mosta, zakazane za 23. srpnja ove godine, izjavio je za HINA-u glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Taj sastanak je slijedio nakon javnog upozorenja direktora policije Federacije BiH Zlatka Miletića da bi ekstremističke skupine mogle ugroziti svečano otvaranje obnovljenog Starog mosta. Miletić je u srijedu navečer Televiziji Federacije BiH izjavio kako "postoje operativna saznanja o mogućim terorističkim aktivnostima u svezi s otvaranjem Staroga mosta", te da se poduzimaju sve mjere kako bi se to spriječilo.

Zapovjednik Specijalne postrojbe MUP-a Federacije BiH Dragan Vikić posjetio je u četvrtak obnovljeni Stari most u Mostaru, odnosno lokaciju na kojoj će biti održana svečanost otvaranja ovog spomenika kulture. On je izjavio da će samo za osiguranje mjesta ceremonije biti angažirano između 600 i 800 policajaca, te da će osim toga biti angažirana i policija, kako se izrazio, na redovitim zadacima osiguranja. Specijalna policijska postrojba bit će uz ostalo angažirana na protudiverzantskoj, protupožarnoj i mikrobiološkoj zaštiti. Na upit hoće li se u poslovima zaštite otvaranja Staroga mosta u Mostaru surađivati i s policijama susjednih zemalja Vikić je odgovorio potvrdno rekavši kako će "dobro doći i podaci Interpola".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara