MOSTAR: POLICIJA OBJAVILA DA JE OTVARANJE STAROG MOSTA PROŠLO BEZ IJEDNOG IZGREDA

Policija je u subotu objavila da je svečanost otvaranja obnovljenog Staroga mosta u Mostaru prošla bez ijednog izgreda. L

Svečanosti u petak navečer nazočila su izaslanstva iz 56 država i međunarodnih organizacija, među kojima i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader.

Ravnatelj Hercegovačko-neretvanske županijske policije Srećko Glibić objavio je kako su u subotu do podneva sva strana izaslanstva napustila Mostar, te da je ceremonija otvaranja Starog mosta protekla "bez ijednog izgreda".

Voditelj Operativnog stožera akcije "Feniks" Zlatko Miletić izrazio je zadovoljstvo akcijom osiguranja koju su zajednički provele županijska, Hercegovačko-neretvanska i federalna policija te pripadnici državne policije SIPA-e i Obavještajno-sigurnosne službe OSA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Bosna i Hercegovina zaslužuje imati jedinstvene policijske snage zbog ovakvih složenih akcija", rekao je Miletić na subotnjoj konferenciji za novinare u Mostaru.

Europska policijska misija u BiH objavila je kako je 40 njezinih pripadnika nadgledalo akciju osiguranja ceremonije otvaranja obnovljenog Starog mosta, ističući profesionalizam i učinkovitost lokalne policije.

Veliki izazov organizatorima predstavljala je vrućina koja je vladala u Mostaru zbog čega su liječnički timovi na užem prostoru održavanja ceremonije u protekla 24 sata morali intervenirati čak u 54 slučaja.

(Hina) xzk ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara