MOSTAR: POLITIČKE STRANKE PROTIV PRIJEDLOGA PREUSTROJA GRADA

Predstavnici svih šest političkih stranaka koje participiraju u radu Gradskog vijeća Mostara izrazili su u ponedjeljak neslaganje prema prijedlogu međunarodne zajednice o preustroju grada na Neretvi.

Na izvanrednoj sjednici u Mostaru razmatran je prijedlog stalnog Statuta grada kojega će do kraja mjeseca najvjerojatnije nametnuti Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdown.

Vijećnici Hrvatske demokratske zajednice BiH odbacili su prijedlog kojega je nakon neuspješnog rada Povjerenstva za preustroj Mostara izradio predsjedavajući tog tijela Norbert Winterstein.

HDZ je stajališta da Mostar treba biti jedna općina i jedna izborna jedinica dok se prijedlogom predviđa postojanje šest izbornih jedinica. Bošnjačka Stranka demokratske akcije ne slaže se pak s ukidanjem šest mostarskih općina utvrđenih u Daytonskom sporazumu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoki međunarodni predstavnik u Bosni i Hercegovini trebao bi u utorak o preustroju Mostara u Zagrebu razgovarati s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, potvrđeno je iz OHR-a.

Ashdown će se, kako se precizira, tijekom dana odvojeno susresti i s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem. IZ OHR-a je za Hinu potvrđeno da će Visoki međunarodni predstavnik sa Sanaderom i Mesićem razgovarati i o drugim pitanjima značajnim za dvije države. Ashdownov odlazak u Zagreb dolazi neposredno prije ovotjednog posjeta gradu na Neretvi, kada će se i definitivno znati hoće li britanski diplomat posegnuti za ovlastima Visokog predstavnika kako bi nametnuo preusroj Mostara.

(Hina) zkre dv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara