MOSTAR: PREDSTAVLJEN PROGRAM 5. DANA MATICE HRVATSKE

Program manifestacije '5. Dani Matice hrvatske Mostar', kojoj su pokrovitelji Predsjedništvo BiH i hrvatsko Ministarstvo kulture, predstavljen je u ponedjeljak Mostaru.

Četrdesetodnevna priredba ove će godine, zahvaljujući ponajviše maestru Vjekoslavu Šuteju, okupiti u gradu na Neretvi brojne kulturne velikane, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Tako će, među ostalim, u Mostaru prvi puta nastupiti glasoviti komorni orkestar Svete Cecilije iz Rima, a jednako zanimljiv bit će glazbeni, književni, likovni i dramski program manifestacije koja će se održati od 21. travnja do 30. svibnja.

Najavljeni su nastupi Opere i baleta HNK-a iz Rijeke s ´La Traviattom´ i operetom ´Mala Floramy´, te koncert Zagrebačke filharmonije.

Gost ´Dana Matice´ bit će i velikan hrvatske književnosti Dragutin Tadijanović, a tijekom književne večeri posvećene njemu bit će proglašeni pobjednici natječaja za literarni rad Matice hrvatske Mostar.

Maestro Šutej će, uz Verdijevu ´Traviatu´, ravnati i koncertom ´Mostaru s ljubavlju´ na kojem će nastupiti najznačajniji mostarski glazbenici.

Glavni sponzor manifestacije je Hypo-Alpe-Adria bank, a medijski pokrovitelj ´Večernji list´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara