Mostar: Prlić opovrgava navode o zlouporabama u telekomu

PREDSJEDNIK uprave Hrvatskog telekoma Mostar Stipe Prlić demantirao je navode specijalne revizije Ureda visokog predstavnika koji je utvrdio mnoge financijske zloporabe i nepravilnosti u poslovanju operatera fiksne telefonije u Bosni i Hercegovini.

Predstavljajući rezultate višemjesečne provjere poslovanja BH Telekoma iz Sarajeva i Hrvatskog telekoma iz Mostara zamjenik visokog predstavnika Donald Hays kazao je u ponedjeljak da su neopravdani gubici te dvije tvrtke u 2002. godini dosegli oko 29 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U priopćenju objavljenom danas iz ureda predsjednika Uprave HT-a navodi se da je u Hrvatskom telekomu u proteklom razdoblju smanjen broj zaposlenih, isplaćena dugovanja Hercegovačkoj banci te pokrenut postupak vraćanja vlasničkog udjela u tvrtki mobilne telefonije ERONET-u.

Predsjednik Uprave HT-a Mostar tvrdi da su u zadnje dvije godine, u vrijeme njegova mandata, smanjeni dugovi korisnika HT-a i ukinuta praksa netransparentnih donacija.

Objasnio je kako se najveći broj navoda o nepravilnosti revizorskog izvješća odnosi na vrijeme prije nego što je stupio na mjesto direktora a zatim predsjednika Uprave.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara