Mostar: Rupčić uhićen u Ljubuškom

MINISTARSTVO unutarnjih poslova zapadnohercegovačke županije je u popodnevnim satima priopćilo da je Miroslav Rupčić, bivši direktor "Hercegovina osiguranja" u petak ujutro u 05,15 sati uhićen u svom stanu u Ljubuškom.

Jutrošnja akcija uhićenja Ante Jelavića, Miroslava Prce i Miroslava Rupčića, što su je zajednički obavili pripadnici MUP-a Federacije BiH i SFOR-a, izvedena je tajnovito tako da se u prijepodnevnim satima prvobitno javljalo da je Rupčić uhićen u Mostaru.

"MUP zapadnohercegovačke županije nije bio upoznat s operacijom Federalnog MUP-a, premda je temeljem čl. 5 Zakona o unutarnjim poslovima Federacije BiH propisano da će Federalno ministarstvo, prilikom vršenja poslova iz svoje nadležnosti, upoznati nadležni MUP s mjerama i radnjama koje namjerava poduzeti na području koje je pod njegovom nadležnošću. Tek u 10,15 sati Federalno ministarstvo unutarnjih poslova uputilo je brzojav Upravi policije MUP-a zapadnohercegovačke županije u kojem stoji obavijest da je Miroslav Rupčić uhićen temeljem naredbe Suda BiH", navodi se u priopćenju MUP-a zapadnohercegovačke županije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara