Mostar: SFOR ukinuo kontrolne punktove na području Rame

VOJNICI Stabilizacijskih snaga su ukinuli svoje nadzorne punktove na području općine Rama i povukli su se skupa s transporterima s tog područja, potvrdio je u četvrtak u izjavi za HINAu glasnogovornik SFORove Višenacionalne divizije za jugoistočni sektor Tommaso Magistretti.

U proteklih nekoliko dana SFOR-ovi su vojnici na ramskom području provodili akciju potrage za haaškim optuženikom hrvatskim generalom Antom Gotovinom, ali ga nisu pronašli nego su zabunom uhitili dvije osobe za koje je ustanovljeno da niti jedna od njih nije general Gotovina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

SFOR-ov je glasnogovornik objasnio kako se ukidanjem nadzornih punktova na ramskom području ne prekida akcija potrage za osobama optuženim za ratne zločine.

"Potraga za bjeguncima optuženim za ratne zločine je trajna ali SFOR ne komentira detaljnije tu akciju kako se ne bi dovela u opasnost sigurnost i uspjeh akcije", rekao je Magistretti. Dodao je kako su osobe u bijegu glavna prepreka provedbi Daytonskog sporazuma te da će uhićenjem optuženih za ratne zločine SFOR nastaviti pomagati Haaškom tribunalu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara