Mostar: Smjene u ERONETU

SKUPŠTINA dioničara mostarske tvrtke za pokretne komunikacije ERONET u utorak je utemeljila novi Nadzorni odbor za čijeg je predsjednika imenovan Stipe Prlić kao predstavnik Hrvatskih telekomunikacija Mostar, a za zamjenika predsjednika imenovan je Siniša Đorđević kao predstavnik Hrvatskih telekomunikacija Zagreb.

Promjene su, kako se navodi u priopćenju, obavljene sukladno vlasničkoj strukturi tvrtke ERONET. Naime, nedavno je u sudski registar upisano da su većinski vlasnici ERONET-a sa 51 posto dionica Hrvatske telekomunikacije Mostar, a Hrvatske telekomunikacije Zagreb su vlasnici 49 posto dionica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potkraj listopada Županijski sud u Mostaru poništio je sve ugovore kojima su do tada većinski vlasnici dionica u ERONET-u bile Općina Grude te tvrtke Hercegovina osiguranje i Alpina Comerc pa su te dionice sada vraćene u vlasništvo Hrvatskih telekomunikacija Mostar. Prema novinskim napisima, sadašnji hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, u vrijeme kada je bio ministar financija Federacije BiH, presudno je utjecao da se ERONET-ove dionice izdvoje iz Hrvatskih telekomunikacija Mostara te da se stave u vlasništvo Općine Grude, Hercegovina osiguranje i Alpina Comerc čime su oni bili postali većinski vlasnici ERONET-a.

Protiv Čovića u tijeku je istraga jer se sumnja da je bio nezakonito umiješan u promjenu vlasničke strukture ERONET-a kako bi osigurao, prema novinskim napisima, financiranje aktivnosti HDZ BiH iz profita ERONET-a.

Novi Nadzorni odbor u utorak je smijenio dosadašnjeg predsjednika Uprave i direktora ERONET-a Božu Kneževića a na tu je dužnost izabran dosadašnji član Uprave Igor Jurčić, navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara