MOSTAR: SRUŠEN NEKADAŠNJI VOJNI INSTITUT ZA KEMIJSKO ORUŽJE

U mostarskom prigradskom naselju Livač Polje u četvrtak je završeno rušenje objekta nekadašnjeg vojnotehničkog instituta u kojem je bivša JNA proizvodila kemijsko oružje. L

Završnoj ceremoniji rušenja objekta nazočili su dužnosnici američkog veleposlanstva u BiH, Vojske Federacije BiH, Ministarstva obrane Federacije BiH i Ministarstva vanjskih poslova BiH. Rušenje objekta, kako je službeno rečeno, financijski je pomogla američka vlada.

Također je rečeno da je rušenjem ovog objekta BiH dala aktivan doprinos zabrani kemijskog oružja, te uklonila dvojbe o mogućoj zloporabi tih sredstava u terorističke svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar obrane Federacije BiH Miroslav Nikolić je izjavio da je rušenje nekadašnjeg vojnotehničkog instituta za kemijsko oružje važno u približavanju BiH programu Partnerstvo za mir.

Po mišljenju glavnog tajnika Stalnog odbora za vojna pitanja u BiH Enesa Bećirbašića, objekt je ionako bio suvišan i nepotreban jer bivša JNA još prije rata opremu iz vojnotehničkog instituta premjestila u Srbiju.

(Hina) pg dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara