Mostar: Ugovor o suradnji sa zagrebačkim ekonomskim fakultetom

ČELNICI ekonomskih fakulteta Sveučilišta iz Mostara i Zagreba u utorak su potpisali ugovor o unapređenju međusobne suradnje kojim se, uz ostalo, omogućava međusobno priznavanje diploma i razmjena studenata ove dvije visokoškolske ustanove.

Ovim ugovorom, kako je službeno rečeno, definirana je i tijesna suradnja dvaju ekonomskih fakulteta na poslijediplomskim studijima, nastavnim programima te međunarodnim konferencijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpisivanjem ovog ugovora Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru i zagrebački Ekonomski fakultet prilagođavaju se odredbama Bolonjske deklaracije.

"Intenzivno radimo na primjeni Bolonjske deklaracije, odnosno obrazovnog sustava koji treba dovesti do toga da diplome Ekonomskog fakulteta iz Zagreba kroz nekoliko godina budu priznate diljem Europske unije", izjavio je dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Ivan Lovrinović.

Sličan ugovor zagrebački Ekonomski fakultet u ponedjeljak je potpisao i s Ekonomskim fakultetom u Sarajevu, što je dio strategije regionalne suradnje visokoškolskih ustanova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara