Mostar: Županijski odbor HDZ BiH osudio Jelavićevo uhićenje

ŽUPANIJSKI Hercegovačko-neretvanski odbor HDZ BiH osudio je u petak poslijepodne jutrošnje uhićenje bivšeg predsjednika stranke Ante Jelavića, te je ocijenio kako je akcija što su je proveli Federalni MUP i SFOR bila "neprimjerena i nepotrebna".

Županijski hercegovačkoneretvanski odbor HDZ-a u svom priopćenju podsjeća kako Jelavić godinama živi u Mostaru te je uvijek bio dostupan svima koji su imali potrebu kontaktirati s njim. Odbor HDZ zamjera što o akciji uhićenja Jelavića nisu bile upoznate institucije MUP-a hercegovačkoneretvanske županije, iako su to, kako se navodi, po zakonu trebali biti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na ovaj način se pokazuje kako su Federalni MUP i Uprava Policije Federalnog MUP-a u funkciji provođenja i politički usmjerenih ciljeva što dovodi u sumnju njihovu neovisnost i profesionalnost", navodi se u priopćenju.

Županijski hercegovačkoneretvanski odbor HDZ-a smatra kako je ova akcija uhićenja "dio smišljene politike koja ima za cilj izazvati napetosti u Mostaru koji se nalazi u osjetljivom razdoblju konačnog dogovora u njegovom preustroju".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara