Mostarski muftija uputio antisemitske i antikršćanske poruke

POGLAVAR islamske zajednice za Hercegovinu, mostarski muftija hadži Seid efendija Smajkić, uputio je svom govoru povodom Bajrama antisemitske i protukršćanske poruke, prenose u nedjelju mostarske Hercegovačke novine.

U govoru tijekom vjerskog obreda za muslimanski vjerski praznik Bajram, a čiji transkript prenose Hercegovačke novine, mostarski muftija teško je optužio Židove za događanja u Jeruzalemu.

"Čovječe, pogledaj Jeruzalem sada. Što je u Jeruzalemu to što se događa? Zato što su tamo Židovi, što muslimani ne upravljaju. Sto godina, za vrijeme križarskih ratova tamo su upravljali kršćani, i tamo je krvi bilo do koljena. Tamo mira može biti samo kad muslimani budu vladali, jer ostali ne umiju, nemaju mjeru, ne umiju se ponašati tolerantno i kulturno", rekao je Smajkić.

U nastavku govora slično je zatražio i za Mostar, kazavši da bi grad na Neretvi samo pod vlašću Muslimana bio po mjeri za sve.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo 450 godina bili domaćini u ovome gradu, svakome je bilo komotno. Što znači izmjena strukture? Znači da od tih finih domaćina koji su svakome dali širinu i koji su svakome dopustili da se ispoljava na način kako hoće, znači dopustiti nekome koji je jučer palio i žario, dominaciju", poručio je Smajkić, opominjući da će u tom slučaju Hrvati u Mostaru ponovno osnovati logore.

U govoru se Smajkić usprotivio izgradnji katoličkih vjerskih objekata.

"Vidite li onaj opominjući križ gore na Humu. Hoćemo li se sada vratiti na 91? Nosi mi ono tamo! Ali hoće vraga nositi, tamo se već priprema velika ogromna crkva da se napravi", rekao je Smajkić, prenose Hercegovačke novine.

U govoru je mostarski muftija optužio Katoličku crkvu i Caritas da su u dogovoru s međunarodnom zajednicom za vrijeme rata radili na iseljavanju Muslimana iz Mostara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara