MOSTARSKI SRBI UTEMELJILI KOORDINACIJU SVIH AKTIVNOSTI

Mostarski Srbi su utemeljili Koordinacijski odbor čija je svrha usmjeravanje svih aktivnosti, stranaka, nevladinih organizacija i udruga srpskog naroda na području Mostara.L

Ovaj Koordinacijski odbor, kako se navodi u priopćenju objavljenom u četvrtak, želi ´onemogućiti bilo kakvu podjelu, svojatanje ili u ime srpskog naroda predlaganje ili izbor njegovih predstavnika u tijelima izvršne vlasti´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Konačno je došlo vrijeme da se sami pozabavimo našim statusnim i životnim pitanjima´, naglasio je novoutemeljeni Koordinacijski odbor.

Također se pojašnjava da se utemeljenjem ovog Koordinacijskog odbora realiziraju Ustavne promjene o konstitutivnosti i ravnopravnosti građana srpske nacionalnosti na cjelokupnom području BiH. Prije nedavnih Ustavnih promjena Srbi nisu imali status konstitutivnog naroda u Federaciji BiH. Utemeljenje ovog Koordinacijskog odbora uslijedilo je nakon prošlotjedne posjete Mostaru srpskog člana Predsjedništva BiH i trenutačno predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mirka Šarovića. Šarović je u Mostaru javno izrazio zadovoljstvo, kako je rekao, evidentnim povratkom Srba na mostarsko područje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara