Motovun film festival: Smanjujući potporu za 40 posto Ministarstvo kulture festivalu zadalo težak udarac

DIREKCIJA Motovun Film Festivala u današnjem priopćenju navodi da je im je Ministarstvo kulture samo dva tjedna prije početka festivala poslalo ugovor kojim je potpora festivalu smanjena za 40 posto, odnosno s 500 na 300 tisuća kuna čime im je zadan težak udarac.

Unatoč javnoj podršci ministra Bože Biškupića iznos sufinanciranja drastično je smanjen, a činjenica da je to objelodanjeno tek 12. srpnja, dva tjedna prije početka priredbe, ukazuje na svjesne pokušaje da se destimuliraju napori organizatora, navodi se u priopćenju.

Budući da je dotacija Pula Film Festivalu smanjena za 8,3 posto, u Direkciji motovunskog festivala drže da je taj nesrazmjer čin kažnjavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To je prvi opipljivi potez kojim se ministar Biškupić određuje prema Motovun Film Festivalu", navode u priopćenju, ocjenjujući to nastavkom dosadašnje politike jer, dodaju, Biškupić niti simboličnom gestom nije podržao festival u vrijeme osnivanja.

Festivalu je time zadan težak udarac, i upravo zbog toga pozivamo sve prijatelje da nam se pridruže u Motovunu od 26. do 30. srpnja, navodi u priopćenju Direkcija Motovun Film Festivala.

(Hina) pp/xmvr ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara