Motovun: nagradu Amnesty Internationala dobio kratki film "Goblen" Bojana Vuletića

Amnesty International je sinoć u Motovunu međunarodnu filmsku nagradu za najbolji kratkometražni ili dugometražni film s ljudskopravnom tematikom dodijelio kratkom filmu "Goblen" redatelja Bojana Vuletića iz Srbije i Crne Gore.

Nagradu - stakleni kipić u obliku svijeće - uručila je direktorica Amnesty Internationala Hrvatske Milena Beader.

To je prvi puta da ta međunarodna organizacija za zaštitu i promicanje ljudskih prava dodjeljuje nagradu na filmskom festivalu u Motovunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za nagradu se natjecalo dvanaest dugometražnih i kratkometražnih filmova. U konkurenciji su još bili filmovi "Ae Fond Kiss" u zajedničkoj produkciji Velike Britanije, Italije, Njemačke i Španjolske, američki "The Fog of War" i "The 4th World War", bugarski "Whose song is this?", francusko-indijski "A Nation Without Women", kineski "To Live Is Better Than to Die", makedonski "Ohne gepack: Oaza na mirot", bosanskohercegovački "Ohne gepack: Slike sa ugla", te iz Srbije i Crne Gore - "Kordon", "Kenedi se vraća kući" i "Simfonija nebeskog grada".

Filmska nagrada Amnesty International prvi je put dodijeljena krajem 2002. na AI Film Festivalu u Amsterdamu, a iduće godine bit će uvedena i na filmskom festivalu u Berlinu. Njome želi promicati film kao medij koji će pridonijeti zaštiti ljudskih prava te poduprijeti rad aktivista za ljudska prava.

(Hina) xdsp/xmvr yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara