Mrkić u oproštajnom pismu obitelji: Oprostite mi, ovisnost je bila jača od mene

U AUTOMOBILU Borisa Mrkića policija je pronašla oproštajno pismo te postaje sve izglednije kako je on počinio samoubojstvo, potvrđeno je danas.

"Iako je ovisnost bila jača od mene, neke veće dugove ipak nisam ostavio, osim što sam nešto novca dužan banci, ali ni taj iznos nije prevelik", stoji u oproštajnom pismu Mrkića, doznaje Glas Dalmacije.

Pismo je prema neslužbenim informacijama pronađeno u pretincu njegova automobila. Njegova obitelj čula je za Borisove probleme s kockom, a otac je prvotno smatrao da mu je sin zatočen.

Mrkić je iz svoje obiteljske kuće u Sikovu otišao 12. svibnja. Tada je, prema riječima njegova oca, krenuo u Zadar kupiti hladnjak. Nije se vratio kući pa je obitelj prijavila nestanak.

Prokockao novac za hladnjak?

Sumnja se kako je Mrkić otišavši od kuće s obiteljskim novcem isti prokockao te se bez novca nije htio vratiti kući.

Njegov automobil prevezen je na vještačenje. Svi predmeti, uključujući i oproštajno pismo, predani su kao mogući dokazi istražnom sucu.

Događaj se još uvijek vodi kao prometna nesreća

Glasnogovornica PU šibenske tvrdi kako se događaj još uvijek vodi kao prometna nesreća, a ne kao samoubojstvo. Istražni sudac Branko Ivić će pismo proslijediti obitelji, budući da je njoj pismo i upućeno. U pismu se nesretni mladić prvo obratio majci, potom ocu, dvojici braće, nevjesti i najbližim članovima obitelji. U njemu traži za oprost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrkić je, podsjetimo, pronađen jučer nakon cjelotjedne potrage, a ronioci interventne jedinice šibenske policije pronašli su njegov automobil i tijelo u moru ispod Šibenskog mosta.

Uzrok smrti nije utapanje, nego višestruke ozljede

Patolog splitske bolnice potvrdio je, podsjećamo, da su uzrok smrti 23-godišnjeg Borisa Mrkića višestruke ozljede i prijelomi po tijelu, a ne utapanje kako se prvotno nagađalo.

Ovu je vijest potvrdio istražni sudac Branko Ivić koji je vodio očevid na licu mjesta i kojeg je patolog šibenske bolnice obavijestio o pravom uzroku Mrkićeve smrti. Obdukcijom je utvrđeno da je Mrkić preminuo prije pet dana, odnosno dva dana nakon što je nestao.

> Ispod Šibenskog mosta ronioci pronašli Mrkićev automobil i tijelo

> Mrkić preminuo od teških ozljeda, ne od utapanja

B.V.
Foto: RTL Vijesti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara