Msgr. Jezerinac imenovan savjetnikom u Vatikanu

PAPA Ivan Pavao II. uvrstio je vojnog ordinarija msgr. Jurja Jezerinca među članove Vijeća Središnjega ureda za uskladbu dušobrižništva vojnih ordinarijata.

Kardinal Giovanni Battista Re, prefekt Kongregacije za biskupe, pod kojom je i Središnji ured za uskladbu dušobrižništva vojnih ordinarijata u svijetu, preko Nuncijature u Republici Hrvatskoj obavijestio o tome vojnog ordinarija za Hrvatsku, priopćio je danas kancelar Vojnog ordinarijata u Hrvatskoj don Anđelko Kaćunko.

Sveti Otac Ivan Pavao II. imenovao je 1. veljače msgr. Jurja Jezerinca članom Vijeća Središnjeg ureda za uskladbu dušobrižništva vojnih ordinarijata, na pet godina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće ima šest članova, a u prethodnom mandatu, među ostalima, bilo je sastavljeno od vojnih ordinarija Sjedinjenih Država, Italije, Francuske i Poljske.

To imenovanje, kojim je Papa iskazao priznanje i povjerenje vojnom biskupu u Republici Hrvatskoj, potvrda je vrednovanja rada Vojnog ordinarijata RH i prepoznavanja njegovih posebnosti i pastoralnih iskustava, koje je Sveta Stolica i dosad nastojala istaknuti drugima u svijetu, ističe u priopćenju kancelar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara