MUBARAK: IZRAEL TREBA RAZGOVARATI S PALESTINCIMA O SVOM KONTROVERZNOM PLANU

Egiptski predsjednik Hosni Mubarak izjavio je u srijedu da Izrael treba razgovarati s Palestincima prije upuštanja u realizaciju kontroverznog plana o povlačenju iz pojasa Gaze i zadržavanju dijelova Zapadne obale. L

On je rekao da bi jednostrana akcija samo stvorila još više problema u toj regiji. "Mislim da se takva inicijativa treba razmotriti s Palestincima", rekao je.

"Za povlačenje iz Gaze je prije svega potrebna dobra priprema palestinske strane kako bi se održavala sigurnost i stabilnost. Oni trebaju pripremiti policijske snage, opremu i sve drugo", kazao je on kao odgovor na pitanja publike nakon što je održao govor na houstonskom Sveučilištu Rice.

Izraelski premijer Ariel Sharon izložio je taj plan kao korak prema miru i u srijedu je dobio potporu američkog predsjednika Georgea W. Busha.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bush je rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Sharonom u Bijeloj kući da Izrael može zadržati nešto zemlje koju je osvojio u Bliskoistočnom ratu 1967., što je odmak od prijašnje američke politike.

Palestinski su dužnosnici prosvjedovali izjavivši da će izraelski plan uništiti izglede za mir.

(Hina) xkga ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara