MUBARAK SUMNJA DA RATA U IRAKU NEĆE BITI

Egipatski predsjednik Hosni Mubarak izrazio je, u razgovoru objavljenom u listu Der Spiegel, sumnju u mogućnost sprječavanja rata s Irakom, istaknuvši kako su ´američke i britanske postrojbe već spremne za borbe u regiji´.

Na pitanje o mogućnosti da se spriječi rat Mubarak je odgovorio: ´Ne mogu ništa jamčiti´.

´Američke i britanske postrojbe su već spremne za borbe u regiji i to je velik problem. Ali, hoće li biti spremne povući se ako Sadam Husein pokaže kako nema više oružja za masovno uništenje u svojoj zemlji?´, zapitao je egipatski predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Međutim, dodao je Mubarak, francuski predsjednik ´Jacques Chirac je kazao jasno: Ako Sadam ode, tri četvrtine problema su riješene´.

No, egipatski je predsjednik istaknuo da ne vjeruje u odlazak iračkog predsjednika. Također je isključio mogućnost postavljanja iračkog predsjednika u egzilu u Egiptu: ´Tome kažem ne!´.

Mubarak je dosta skeptičan i prema uspostavljanju demokracije u Iraku nakon moguće pobjede nad Sadamom Huseinom. ´Mislim da demokratska vlada neće imati uspjeha´, ocijenio je egipatski predsjednik osvrnuvši se na američki prijedlog da se u toj zemlji uspostavi demokracija koja bi bila model za cijelu regiju nakon Sadamovog odlaska.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara