Mucalo o odgodi opere zbog Haaga: I Zvijezde pjevaju su umalo skinute s programa!

Mucalo o odgodi opere zbog Haaga: I Zvijezde pjevaju su umalo skinute s programa!

Foto: Jadran Babić / Cropix

INTENDANT splitskog HNK Duško Mucalo odgovorio je danas ravnatelju Muzičkog biennalea Miroslavu Šipušu, koji je najavio tužbu nakon što je gradska vlast na čelu s Kerumom otkazala komičnu operu Maršal zbog haške presude Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Tko želi gledati doći će, tko ne želi neće

Produkcijski skupu predstavu zajedno su radili HNK i Muzički biennale, a Šipuš je ostao šokiran kad je Mucalo premijeru i dvije reprize odgodio za 24. siječnja 2012.

"Izvođače smo uredno odštetili i dogovorili se da u siječnju 2012., kao i dirigent, mogu doći i izvesti premijeru. Tko želi doći gledati neka dođe, a tko ne želi, neće doći", izjavio je intendant na Radio Splitu.

Mucalo je dodao da cijeli zaplet oko Maršala nije za javnost, da se sve može mirno riješiti i da je lako biti general poslije bitke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je zajedničko teatru i emisiji Zvijezde pjevaju? Pitajte Mucala.

Dio razloga za otkazivanje Maršala jučer je objavljen na web-stranicama splitskog HNK. Mucalo se tamo pozvao na slične muke urednika HTV-ove emisije Zvijezde pjevaju. Intendant, rekli bi cinici, i dalje prati kako diše estrada.

"Svjedoci smo da je i HTV-ova zabavna emisija Zvijezde pjevaju toga dana, po riječima urednice, održana tek nakon temeljitog promišljanja", pojasnio je Mucalo.

Primili anonimne telefonske prijetnje

U HNK su prošlog petka, stoji u priopćenju, zaprimili nekoliko anonimnih telefonskih prijetnji. Na premijeru je trebao doći i predsjednik Josipović, ali je u zadnji tren otkazao. U kazalištu su svejedno procijenili da bi se sve odvijalo pod uvjetima jakog policijskog osiguranja.

"Program kazališne sezone, kao i termini izvođača već je popunjen drugim obavezama. Jedino rješenje bilo je zakazati praizvedbu u prije navedenom terminu, odnosno 24. siječnja 2012", zaključio je Mucalo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara