Mučnjak: Izaberite političare koji mogu riješiti probleme

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Željko Mučnjak pozvao je danas u Osijeku sindikalno članstvo da na izborima izabere političare koji su u stanju riješiti gospodarske i socijalne probleme, kazavši da će HUS od nove vlasti tražiti povećanje broja zaposlenih otvaranjem novih radnih mjesta i rješavanje nekontroliranog uvoza i nelojalne konkurencije što, kako drži, ugrožava radna mjesta.

Na konferenciji za novinare Mučnjak je ocijenio da se nezaposlenost smanjivala samo administrativnim mjerama i promjenama pojedinih zakona, a da je broj zaposlenih u protekle četiri godine povećan "samo za 30.000 osoba".

Ocijenio je kako će, bez obzira na to tko će nakon izbora doći na vlast, vjerojatno doći do novih pokušaja reduciranja radničkih prava i da će sve veća biti obveza sindikata da zadrže postojeću razinu prava putem kolektivnog pregovaranja.

Kazao je kako će HUS u predizbornoj kamapanji promidžbenim lecima pozivati članstvo da u što većem broju izađe na izbore te je preporučio članstvu da pokuša izabrati liste "na kojima se nalaze pojedinci koji su svojim proteklim radom svjedočili ono što su zastupali".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na promidžbenom letku HUS-a kao takve osobe navedene su Tonči Tadić, Snježana Biga Friganović, Jadranka Kosor i Zdravko Tomac, a Mučnjak je pojasnio da su te osobe bile zagovornici radničkih prava, davale potporu aktivnostima za ostvarivanje prava sindikalnog članstva i aktivno radile na poboljšanju normativnih akata iz područja radno-socijalnih prava.

"Izbori ne služe političarima da osvoje vlast, već građanima da izaberu ljude koji će, u njihovo ime, mudro i odgovorno upravljati državom", rekao je Mučnjak.

(Hina) ivuč dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara