Mudrinić: Treba li država trošiti milijarde na projekte upitne opravdanosti?

Mudrinić: Treba li država trošiti milijarde na projekte upitne opravdanosti?

PITANJE je li državi potrebno i opravdano trošiti novac na projekte kojima se ne nazire budućnost, postavio je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave hrvatskog telekoma. On je na konferenciji Zagrebačke burze u Novigradu kazao kako se iza najnovije krize nalazi poremećen sustav vrijednosti te kako svi trebaju preispitati vlastitu odgovornost.

Novca nema, kad se on jednom potroši, kazao je Mudrinić i dodao kako su mogućnosti države isto tako ograničene. Istaknuo je i pitanje je li Zagrebu potreban terminal Zračne luke vrijedan 250 milijuna eura, treba li sanirati propalu prošlostoljetnu industriju, koja ne pokazuje perspektivu u budućnosti te je li opravdano trošenje milijardi kuna na sportske dvorane u četiri grada, koje će uglavnom zjapiti prazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se poslovanja HT-a tiče, ono dijeli sudbinu cijelog tržišta kapitala, rekao je Mudrinić ali je istaknuo kako tvrtka posluje vrlo dobro i kako će se njene dionice vratiti na svoju vrijednost te kako dividenda neće izostati ni ove godine. "Mogla bi čak biti veća od cijene dionice", našalio se Mudrinić.

K.S.
Foto: HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara