Multimedijalna izložba i simpozij o novim medijima u umjetnosti

VELIKA multimedijalna izložba "(RE)SOURCES": Novi mediji i mladi hrvatski umjetnici" otvorit će se 3. listopada u velikogoričkog Galeriji Galženica.

Izložba će okupiti umjetnike, studente prve generacije Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija na Umjetničkoj akademiji u Splitu i studente s kolegija Multimedijalne umjetnosti na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Na toj svojevrsnoj retrospektivi dviju akademija oni će se predstaviti video-radovima, eksperimentalnim filmovima, digitalnom animacijom i dizajnom nastalim posljednjih šest godina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu izložbe, 4. i 5. listopada održat će se i međunarodni skup "Nove tehnologije - novi mediji u umjetnosti i umjetničkoj edukaciji", na kojem će sudjelovati umjetnici, profesori europskih umjetničkih akademija i teoretičari s područja primjene novih tehnologija u umjetničkoj praksi i edukaciji.

Pod nazivom "Identity Sharing Interface" u Galeriji Galženica 6. listopada održat će se radionica, koju će voditi predstavnik web stranice www.mouchette.org., posvećene fenomenu identiteta u kontekstu sve veće primjene novih tehnologija.

Izložba, čiji su kustosi Željka Himbele i Klaudio Štefančić, bit će otvorena do 25. listopada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara