Mungosi i dalje ne napuštaju prostorije Uprave tvrtke

STOTINJAK djelatnika AKD Mungosa nastavilo je i danas s prosvjedom u prostorijama Uprave tvrtke u Zagrebu, tražeći isplate plaća i zaostataka, osiguranje kontinuiteta poslova, državnu reviziju poslovanja tvrtke, kao i financiranje Mungosa iz državnog proračuna.

Predsjednik Radničkog vijeća tvrtke Nikola Salopek izjavio je za Radio Vukovar kako zaposlenici prostorije neće napustiti sve dok se ne sazna što je s njihovim plaćama.

Tako su djelatnici Mungosa koji rade na čišćenju minsko sumnjivih površina na području Vukovara posljednju plaću dobili za ožujak, ona za travanj i svibanj im nije isplaćena, dok im se duguje i dio plaća za prošlu godinu.

Isplata dijela plaće, i to samo za pirotehničare, nikako ne zadovoljava

Dobili su i odgovor; predsjednik Uprave tvrtke Dubravko Milković im je obećao kako će se isplatiti dio plaće, i to jedino pirotehničarima, što djelatnike, naravno, nikako ne zadovoljava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prostorije Uprave tvrtke će tako i dalje ugostiti stotinjak štrajkaša, od ukupno 140 zaposlenih na poslovima razminiravanja. Također, djelatnike zanima i zašto nema novih ugovorenih poslova.

Hrvatski fond za privatizaciju je za danas sazvao sastanak, na koji su pozvani predstavnici Uprave tvrtke, Ministarstva gospodarstva, Gospodarsko-socijalnog vijeća i Hrvatskog centra za razminiravanje, no ne i Mungosi, iako su oni to tražili.

I predsjednik Nadzornog odbora Mungosa Zlatko Gledec je za danas sazvao njegovu hitnu sjednicu, na kojoj će tražiti državna revizija poslovanja za 2006. i 2007. godinu, kao i ona ovogodišnja, jer se ustanovilo da se financijsko izvješće ne podudara s odrađenim i isplaćenim poslovima.

A.P.
Foto: Hrvatski radio Vukovar

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara