Mungosi prosvjeduju na Trgu bana Jelačića

MUNGOSI još uvijek ne posustaju u borbi za svoja prava te će danas u podne okupiti na mirnom prosvjedu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Jučer se njih stotinjakokupilo na mirnom prosvjedu ispred Fonda za privatizaciju. Razočarani su jer ih nitko iz Fonda nije primio barem na razgovor od pet minuta kako bi im rekao što je sa njihovim zahtjevima. Zanimljivo je da je predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak prije dva tjedna razgovarao sa Mungosima i obećao skoro razrješenje situacije, da ih danas na kraju nitko uopće ne bi ni vidio.

Nikola Salopek, predsjednik radničkog vijeća za Index je najavio kako danas prosvjeduju na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a ukoliko se opet ništa ne pomakne, prosvjedovat će i pred zgradom Vlade.

"Idemo korak po korak. Sustavni smo i hrabri, kao što se to i radi u razminiravanju", kaže Salopek.

Zahtjevi su i dalje isti, isplata zaostalih potraživanja iz prošle godine i plaća za svibanj, te da se provede revizija tvrtke i osigura posao do kraja godine. Ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi obratit će se i Europskoj Komisiji. Već 17 dana se nalaze u prostorijama Uprave tvrtke Mungos koje neće napustiti do ispunjenja zahtjeva.

D.M.
Foto: Radio Vukovar

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara