MUP Federacije BiH podnio kaznenu prijavu protiv Dragana Čovića

MINISTARSTVO unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine podnijelo je kaznenu prijavu protiv aktualnog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, tvrdi u petak sarajevski ´Dnevni avaz´.

Ovaj list navodi kako je dugogodišnji visOki dužnosnik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) osumnjičen zbog zloporabe položaja u slučaju protuzakonite privatizacije poduzeća ´Eronet´ iz Mostara, jednog od tri telefonska operatera u BiH.

Uz Čovića, a zbog istog kaznenog djela, prijava je podnesena i protiv bivšeg predsjednika Federacije BiH Vladimira Šoljića.

´Istraga je trajala tri mjeseca i s cijelim slučajem upoznat je i aktualni premijer Federacije BiH Alija Behmen´, izjavio je federalni ministar policije Ramo Masleša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je pojasnio kako je prijavu potpisao ravnatelj policije federalnog MUP-a Zlatko Miletić.

Prodaja ´Eroneta´ koja je i danas predmet spora što ga s privremenom upravom ´Hercegovačke banke´ vodi poduzeće HPT Mostar samo je jedan od skandala povezanih s imenom Dragana Čovića.

Ovaj visoki dužnosnik osumnjičen je i za propast poduzeća ´Soko´ iz Mostara te protežiranje ´Hercegovačke banke´ u vrijeme kada je ona praktično služila kao servis za financiranje HDZ-a.

Sukladno zakonu o imunitetu što ga je nedavno nametnuo Visoki predstavnik za BiH Padday Ashdown, Čović se neće moći pozvati na imunitet kojega uživa kao član Predsjedništva BiH i morat će se odazvati zatjevima za suradnju s pravosuđem prihvati li nadležno tužiteljstvo kaznenu prijavu MUP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara