MUP: Ministar Lučin nije naredio skidanje hrvatskih zastava na Prevlaci

MUP je danas opovrgnuo tvrdnje dubrovačkog Hrvatskog bloka da je ministar unutarnjih poslova Šime Lučin policiji naredio skidanje hrvatskih zastava s tvrđave i svjetionika na Prevlaci.

Odbacivši tvrdnju Hrvatskog bloka, zamjenik glasnogovornice MUP-a Nino Jaklin Hini je izjavio da ministar ne može policiji izdavati naredbe jer je za to zadužen ravnatelj policije.

Istaknuo je da se na Prevlaci, kao i na svim drugim graničnim prijelazima, državna zastava mora postaviti na mjestu predviđenom Zakonom o državnom grbu, zastavi i himni, te da se i danas na tim mjestima i vijori.

Napomenuo je da su na dan kada je hrvatska vlast preuzela nadzor nad poluotokom Prevlakom brojni građani postavili zastave na mjestima koja nisu predviđena zakonom, ali nije potvrdio niti negirao da su te zastave skinute.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Hrvatska zastava i dalje se vijori na Prevlaci i tamo će biti i ubuduće. I danas se lijepo vidi i s hrvatske i s crnogorske strane´, rekao je Jaklin.

Čelnici dubrovačko-neretvanske županijske organizacije Hrvatskog bloka izjavili su na današnjoj konferenciji za novinare da je hrvatskim policajcima koji se nalaze na Prevlaci po cijenu otkaza zabranjeno kazati da su na izravnu intervenciju ministra Lučina, s tvrđave i svjetionika, uklonjene hrvatske zastave.

Tvrdeći da su zastave skinute samo tri dana nakon što je preuzet nadzor nad Prevlakom, a nakon prosvjeda u Herceg-Novom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara