MUP oštro na kritičare: Nema pritiska, godinama istražujemo Obersnela

MUP oštro na kritičare: Nema pritiska, godinama istražujemo Obersnela

Tekst: Z.J.
Foto: Tea Cimaš / Cropix

NAKON jučer objavljene informacije kako su riječki gradonačelnik mr. Vojko Obersnel i dvoje njegovih suradnika te član Uprave Tržnica Rijeka kazneno prijavljeni pod sumnjom da su Grad oštetili za više od 80 milijuna kuna, što je Obersnel nazvao blaćenjem, a njegov stranački kolega Željko Jovanović političkim nalogom, priopćenje je poslao i glasnogovornik policije Krunoslav Borovec.

>Milanović o prijavi protiv Obersnela: Zanimljivo je kako su se okomili na SDP-ovce

"Kriminalističko istraživanje i podnesena kaznena prijava rezultat su višegodišnjeg kontinuiranog rada policijskih istražitelja i nadležnog državnog odvjetnika na ovom slučaju", stoji u priopćenju u kojem se objašnjava da su kriminalističko istraživanje započeli djelatnici PU primorsko-goranske na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva iz Rijeke koji im je dostavljen 9. svibnja 2007. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od tada pa do danas, Županijsko državno odvjetništvo je kontinuirano izvještavano (20-ak puta) o mjerama i aktivnostima koje policija poduzima. Također je, uz pismena izvješća upućena Županijskom državnom odvjetništvu, održan niz redovitih koordinacija policije s državnim odvjetništvom", objašnjavaju iz MUP-a, čime "pokazuju kontinuitet kriminalističkog istraživanja te demantiraju optužbe kako se radi o političkom pritisku u posljednjih 15 dana na policiju."

"Kaznena prijava nije `samovoljni proizvod` PU primorsko-goranske već isključivo rezultat provedenog kriminalističkog istraživanja i koordiniranog rada s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci. Završna koordinacija djelatnika PU s nadležnim državnim odvjetnikom održana je 2. ožujka 2010. godine u prostorijama Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci te je kroz analizu do tada prikupljenih obavijesti i dokumentacije utvrđeno postojanje osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskih delikata. Tijekom koordinacije raspravljeni su ugovori Grada Rijeke i Tržnice Rijeka iz 1996. i 1997. godine, međutim utvrđeno je kako je za kaznena djela iz tog perioda nastupila zastara te stoga ne mogu biti sadržana u kaznenoj prijavi", zaključuju u priopćenju koje potpisuje Krunoslav Borovec.

Obersnel ostaje pri onome što je jučer rekao

Gradonačelnik Rijeke mr. Vojko Obersnel nije želio komentirati današnje priopćenje glasnogovornika policije Krunoslava Borovca. Prema priopćenju glasnogovornice riječkoga gradonačelnika, Vojko Obersnel "još uvijek nije vidio kaznenu prijavu te ostaje pri onome što je jučer iznio na konferenciji za tisak."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara