MUP poziva roditelje da pripaze na djecu prilikom pucanja petardama

U SKLOPU akcije "Mir i dobro" Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) danas je uputilo apel građanima, posebno roditeljima, da tijekom dočeka i proslave Nove godine posebno pripaze na djecu kod uporabe pirotehničkih sredstava.

U MUP-u upozoravaju da se u dosadašnjem tijeku akcije, od 20. do 29. prosinca, bilježi sve više slučajeva ozljeđivanja djece uslijed protuzakonite uporabe oružja, eksplozivnih naprava i pirotehničkih sredstava, ali i zbog nesavjesnog nadzora roditelja.

Kao primjere izdvajaju slučajeve u Đakovu i Zagrebu od 20. prosinca kada je zbog uporabe pirotehnike lakše ozlijeđeno sedmogodišnje, odnosno osmogodišnje dijete.

Tri dana kasnije u Pojezerju lakše je ozlijeđeno 13-godišnje dijete koje se igralo zračnom puškom, a u Zagrebu su dvoje 14-godišnjaka pucajući petardama teško ozlijedili 16-godišnjaka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu je 25. prosinca lakše ozlijeđeno devetogodišnje dijete, također prilikom uporabe pirotehnike.

Petogodišnje dijete lakše se ozlijedilo igrajući se sa streljivom za dječji pištolj u Dugom Selu, 29. prosinca, a istoga dana u Petrinji je petogodišnjaku u ruci eksplodirala petarda i lakše ga ozlijedila, upozoravaju u MUP-u.

(Hina) pp/tr so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara