MUP: Rekorder vikenda vozio 222 kilometra na sat

MUP: Rekorder vikenda vozio 222 kilometra na sat

TIJEKOM vikenda, od 03. do 05. kolovoza 2007. godine, policija je provodila pojačane aktivnosti u kontroli prometa, a posebice prometa na autocestama na području Karlovačke i Ličko-senjske policijske uprave, izvijestio je danas MUP.

U tim aktivnostima, uz policijske službenike iz spomenutih policijskih uprava, sudjelovali su i policijski službenici iz drugih PU i Ravnateljstva pa je korištena policijska tehnika (uređaji za mjerenje brzine, policijski presretači i dr.) iz drugih policijskih uprava. Na dionicama autoceste koje se protežu kroz Karlovačko i Ličko-senjsku županiju bila je angažirana i Mobilna jedinica prometne policije.
 
Tijekom spomenutih aktivnosti utvrđeno je ukupno 1011 prometnih prekršaja, a gotovo 40 posto ukupnih prekršaja odnosilo se na prekoračenje brzine (417 prekršaja), vožnju pod utjecajem alkohola (61 prekršaj), istek važenja prometne dozvole (26 prekršaja), upravljanje vozilom za vrijeme zabrane (8 prekršaja), vožnju prije položenog vozačkog ispita (17 prekršaja) i nepropisno pretjecanje (68 prekršaja). Također u 50 slučajeva utvrđen je prekršaj nevezanja sigurnosnog pojasa u automobilu, a u pet slučajeva ne korištenje kacige kod motorista te 359 ostalih prekršaja.

Zadranin autocestom A1 sa 222 km/h
 
Najveće prekoračenje brzine izmjereno je na 86 km autoceste A1 u smjeru juga kod vozača starog 54 godine, iz Zadra, koji je osobnim automobilom vozio 222 km/h. Ovaj prekršaj utvrdila je patrola Mobilne jedinice prometne policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz iznesenih pokazatelja vidljivo je da su najzastupljeniji prekršaji prekoračenja brzine, koji su i najčešći uzročnik prometnih nesreća. Ističemo da je tijekom opisane akcije u prometu, na području na kojem se ona provodila, zabilježen manji broj prometnih nesreća te da nije bilo prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama, priopćeno je iz policije.

Policija će i nadalje provoditi pojačane mjere u prometu, posebno u dane najvećeg prometnog opterećenja, po potrebi i na području drugih policijskih uprava, što će ovisiti o pokazateljima stanja sigurnosti u prometu.

Foto: I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara