MUP: Rekordi vikenda 233 kilometra na sat i 3,79 promila

MUP: Rekordi vikenda 233 kilometra na sat i 3,79 promila

POLICIJA je i tijekom ovog vikenda, od 17. do 19. kolovoza, na području cijele Republike Hrvatske, a posebice na dionicama autocesta, provodila mjere pojačane kontrole u prometu.

U tri dana trajanja akcije, evidentirano je ukupno 9.216 prekršaja u prometu, od čega se gotovo trećina (2.745 prekršaja) odnosi na prekoračenje brzine, izvijestio je MUP.

Policijski službenici su kod 757 vozača utvrdili prisutnost alkohola u organizmu, a čak 481 vozač je upravljao automobilima kojima je istekla važnost prometne dozvole i tehničkog pregleda. 63 vozača upravljala su automobilima u vrijeme zabrane, a 383 prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita.

Autocestom A1 sa 233 km/h

Među najtežim prekršiteljima MUP izdvaja 27-godišnjeg vozača Tomislava K. iz Zagreba, koji je na autocesti A1 Zagreb-Split, kod Perušića, zatečen u prekoračenju brzine - automobilom marke Golf GTI kretao se brzinom od 233 km/h.

Policija navodi kako se radi o osobi koja je i ranije oko 30-ak puta evidentirana radi raznovrsnih prometnih prekršaja.

Pijan vozio sredinom autoceste

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mobilna jedinica prometne policije je kod čvora Bosiljevo zatekla je 42-godišnjeg Senada M. iz Zagreba koji je osobnim automobilom marke Zastava 101 upravljao u smjeru juga i koji je nesigurnom vožnjom, te vožnjom sredinom autoceste izazvao sumnju policijskih službenika, izvijestio je MUP. Alkotestiranjem je utvrđeno kako je 42-godišnjak imao 1,93  promila alkohola u krvi.

Policija je izvijestila kako je pijani 42-godišnjak u automobilu vozio i troje djece te kako je ranije evidentiran za oko 20 prometnih prekršaja.

Alkoholni rekorder: 3,79 promila

Vozač s najvećom utvrđenom koncentracijom alkohola u krvi (3,79 g/kg) zatečen je na području PU krapinsko-zagorske. Radi se o 47-godišnjaku Stjepanu H. iz Velikog Trgovišća, koji je više puta evidentiran radi raznovrsnih prekršaja te mu je do sada četiri puta izricana zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, a zadnja zabrana istekla mu je početkom 2007. godine.

Iz MUP-a najavljuju kako će policija i nadalje vršiti pojačanu kontrolu u prometu, posebno u dane najvećih prometnih gužvi te na onim prometnim pravcima na kojima se najčešće dešavaju prometne nezgode.

I.M.
Foto: I.K. (Index Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara