MUP: Stanje sigurnosti tijekom Papina posjeta na najvišoj razini

STANJE sigurnosti tijekom boravka pape Ivana Pavla II. u Hrvatskoj, od 5. do 9. lipnja, bilo je na najvišoj razini.

Ni središnji Stožer osiguranja MUP-a, ni podstožeri u policijskim upravama primorsko-goranskoj, dubrovačko-neretvanskoj, osječko-baranjskoj i zadarskoj, nisu zabilježili niti jedan ozbiljniji incident, koji bi na bilo koji način ugrozio stanje sigurnosti tijekom pohoda Svetog Oca Hrvatskoj, priopćila je danas glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema procjenama Stožera osiguranja MUP-a, sveukupno je tijekom proteklih pet dana duž trasa gdje je prolazio, te na mjestima misnoga slavlja, Papu pozdravilo više od 500.000 hodočasnika.

U priopćenju MUP zahvaljuje građanima Hrvatske, a posebno stanovnicima gradova koje je posjetio Sveti Otac, na suradnji s policijom i ostalim institucijama, čime su dali svoj doprinos sigurnom boravku Svetoga Oca i visokoga izaslanstva Svete Stolice u Republici Hrvatskoj.

Središnji Stožer osiguranja MUP-a dao je priznanje i svim policijskim službenicama i službenicima koji su sudjelovali u pripremama i provedbi operativne akcije "Radost 100" (osiguranja Papina pohoda Hrvatskoj).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara