MUP traga za zagrebačkim policajcem osumnjičenim za pljačke u Austriji

MUP traga za policajcem zagrebačke Policijske uprave Miroslavom M., osumnjičenim za pripadnost skupini koja je u Austriji od sredine prošle godine opljačkala nekoliko banaka i poštanskih ureda, doznaje se danas u MUP-u.

"Hrvatska je policija od austrijskih kolega jučer obaviještena o uhićenju hrvatskog i bosanskohercegovačkog državljanina, koje se tereti da su u gradu Moellersdorf opljačkali banku", izjavio je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun. Austrijska policija sumnja da njih dvojica predstavljaju glavni dio kriminalne skupine koja je do sada opljačkala više od 190 tisuća eura.

Skupini je navodno pripadao i jedan hrvatski policajac za kojim je potraga pokrenuta odmah nakon dobivanja obavijesti od austrijske policije.

"Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da se radi o Miroslavu M. koji nije pronađen na mjestu stanovanja, pa se potraga za njim nastavlja", kazao je Mehun.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je osumnjičeni policajac zaposlen u jednoj od policijskih postaja u zagrebačkoj Policijskoj upravi, no nije želio otkriti o kojoj je postaji riječ, kao ni nalazi li se postaja u gradu Zagrebu ili nekom od mjesta u okolici.

O uhićenju dvojice pljačkaša i otkrivanju "bande pljačkaša" u kojoj je i hrvatski policajac mediji su saznali od austrijske policije.

Hrvatski MUP danas nije želio davati više informacija o skupini, kao ni osumnjičenom policajcu, obrazlažući to interesima istrage.

U MUP-u smatraju da su austrijske kolege preuranjeno objavili informaciju o kriminalnoj skupini te da je to naškodilo kriminalističkoj obradi, odnosno hvatanju osumnjičenog policajca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara