MUP tvrdi da nisu imali nikakve mogućnosti spriječiti bijeg kirurga Šimića

MUP tvrdi da nisu imali nikakve mogućnosti spriječiti bijeg kirurga Šimića

O MOGUĆNOSTI sprječavanja bijega riječkog kardiokirurga dr. Ognjena Šimića očitovalo se i Ministarstvo unutarnjih poslova. Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec kazao je kako policija nije imala nikakve zakonske mogućnosti u sprječavanju njegovog bijega te je dodao da policija otklanjaju svaku mogućnost da im se to stavi na teret.

Narušena psiha

Njegov odvjetnik krije ga od novinara i ne dozvoljava kontakte, jer kako kaže, njegov se klijent osjeća psihički vrlo loše, saznaje Jutarnji list. S druge strane, Šimić je izrazio veliko zadovoljstvo očuvanjem njegove privatnosti na sudu BiH te je kazao kako je Sarajevo Amerika za Rijeku. Bio je zadovoljan i odnosom sarajevskih vlasti prema njemu u tom čitavom slučaju.

Kako je danas splasnula medijska pompa oko njegovog života, kojoj je uvelike pridonijela jučerašnja odluka suda, on je danas mogao izaći na cestu bez izbjegavanja fotoaparata, kamera i novinara. Jednom je prijatelju rekao kako ga je sve to i živciralo, jer su odjednom svi mediji htjeli intervju s njim a u protekle dvije godine nitko.

Šimić će se ipak  morati dobro pomučiti da nađe posao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč najavama da ga bolnice u Bosni i Hercegovini čekaju raširenih ruku, čini se kako riječki kirurg Ognjen Šimić ipak neće uspjeti tako lako pronaći posao. Naime, trenutno nema licence za rad, a neke bolnice su već rekle kako ne traže "takav profil liječnika".

Tajnik Liječničke komore kantona Tuzle i Sarajeva, Fahrudin Kulenović, je Jutarnjem listu rekao kako "Šimić za licencu mora podnijeti zahtjev uz koji će biti priložena i njegova diploma te dokaz o BiH državljanstvu i stručnom ispitu".

A da su napisi o tome da Šimića u BiH čeka posao bili daleko od istine, pokazuju izjave ravnatelja tamošnjih bolnica. Emil Kabil, ravnatelj tuzlanske Klinike za srce, rekao je kako za Šimićevo zapošljavanje u klinici "prvi put čuje". Slične su izjave dali i ravnatelji sarajevskog Kliničkog centra i sarajevske Kantonalne bolnice, dok je ravnatelj bolnice u Novoj Bili, koju se najviše i spominjalo kao buduće Šimićevo radno mjesto, rekao da profil liječnika kao što je Šimić "nema što tražiti u toj bolnici".

Podsjetimo, Šimić je jučer, nakon što je policiji u BiH dostavljena Interpolova tjeralica koja je za njim raspisana, nakratko uhićen, a potom je pušten na slobodu, jer je sud donio (očekivanu) odluku o tome da neće biti izručen Hrvatskoj. Šimiće je ubrzo nakon čitanja presude pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, točnije u Sarajevo. Tamo je odsjeo kod svog oca, a jučer se pojavio i na sudu BiH koji je odlučio kako ga neće izručiti Hrvatskoj, jer BiH ne izručuje svoje građane drugim državama. Šimić je tako, čini se, riješio pitanje svoje kaznene odgovornosti pa se sad može sasvim slobodno kretati po ulicama Sarajeva.

K.S.
Foto: HRT (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara