MUP: Unutarnja kontrola ispituje slučaj načelnice Čanković

UNUTARNJA kontrola MUP-a ispituje slučaj načelnice Uprave pravnih i kadrovskih poslova MUP-a Sanje Čanković koja je u prometu razbila službeni automobil i to navodno zatajila, doznaje se u MUP-u.

"Radimo prema zakonu i propisima i ispitujemo taj slučaj", kratko je izjavio Nino Jaklin iz Ureda za odnose s javnošću MUP-a. Nije želio reći ništa detaljnije, niti odgovoriti u kojoj je fazi istraga Unutarnje kontrole.

Prema pisanju tiska načelnica Čanković je u večernjim satima na Staru godinu 2002., zbog neprilagođene brzine, sletjela s mokre ceste i udarila u stup javne rasvjete kod okretišta tramvaja u Prečkom. Nakon nesreće, po pisanju tiska, napustila je mjesto nezgode, ne obavijestivši o tome policiju. U automobilu s njom navodno su bili načelnik Uprave za tehniku Miroslav Crnić i načelnik Uprave za inspekcijske i upravne poslove Darko Vid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Krajem siječnja slučaj je došao do Unutarnje kontrole, nakon čega je obavljen očevid kojim je utvrđeno da je šteta na službenom "golfu" bila oko 40 tisuća kuna. Mediji nagađaju da je automobil popravljen u privatnom aranžmanu.

Načelnica Sanja Čanković danas nije bila dostupna za izjavu.

Zbog prometnih prekršaja lani je samo u zagrebačkoj policiji prekršajno prijavljeno 100 policajaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara