MUP: Vrsaljko vraćen na mjesto zapovjednika interventne policije

SVEMIR VRSALJKO je vraćen na radno mjesto zapovjednika Interventne policije PU zadarske, priopćio je popodne MUP obrazlažući da ne ispunjava propisane uvjete stručne spreme za rad na radnom mjestu policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu na koje je nedavno bio preraspoređen pa je zato to rješenje poništeno.

U priopćenju, koje je potpisao glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun, navodi se da je rješenje poništeno jer na to radno mjesto može biti raspoređen kriminalist, upravni pravnik ili osoba koja je završila drugu višu školu društvenog smjera. Služba kadrovskih poslova MUP-a RH, provjeravajući zakonsku utemeljenost rješenja o premještanju dosadašnjih i postavljenju novih policijskih službenika u PU zadarskoj, utvrdila je da je prilikom donošenja rješenja o premještanju zapovjednika interventne jedinice PU zadarske Svemira Vrsaljka došlo do pogrešne primjene propisa koji reguliraju rad policijskih službenika. Utvrđeno je, naime, da je Vrsaljko završio Višu prometnu školu, što je obrazovanje tehničkog smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim toga, navedeno radno mjesto je visoko specijalizirano i zahtijeva dodatno osposobljavanje, a koje Vrsaljko ne posjeduje, navodi se u priopćenju. Kao posljedica toga poništena su i tri druga rješenja o premještanju koja su vezana uz premještaj Svemira Vrsaljka. Poništena su rješenja o postavljenju Edija Rogića za zapovjednika Interventne postrojbe PU zadarske, Antuna Novoselovića za načelnika Odjela kriminalističke policije PU zadarske, te Sandra Šindije za načelnika II. policijske postaje Zadar.

Navedena trojica policijskih službenika ostaju na svojim dosadašnjim radnim mjestima, jer poništenjem rješenja za Svemira Vrsaljka nisu više slobodna radna mjesta na koja su trebali biti premješteni.

Predsjednik Udruge specijalaca iz Domovinskog rata Željko Sačić izrazio je danas na konferenciji za novinare u Zadru ogorčenost i zaprepaštenost smjenama u zadarskoj PU, posebice zapovjednika Interventne postrojbe Svemira Vrsaljka. Riječ je o pravnom nasilju jer je Vrsaljko poznati hrvatski branitelj, u vrijeme Domovinskog rata bio je zapovjednik specijalne postrojbe, poslije i načelnik PU-a, a sada je raspoređen na mjesto za koje nema stručne spreme, izjavio je Sačić ističući kako je u MUP-u počinjena pravna, proceduralna i nemoralna pogreška prema zapovjedniku Interventne postrojbe.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara