MUP: Za martinjskog vikenda na cestama četvero poginulih

Za martinjski vikend na hrvatskim prometnicama poginule su četiri osobe, od kojih čak tri u subotu, na dan kada je policija zaustavila najviše pijanih vozača i naplatila najviše kazni za taj ali i druge prekršaje. L

Ukupno se na martinjski vikend dogodilo 383 prometnih nesreća u kojima je, uz četvero poginulih, 111 osoba ozlijeđeno, od kojih 34 teže.

Policija je zaustavila ukupno 1.109 alkoholiziranih vozača, najviše (570) u subotu.

Evidentirano je ukupno 6.477 prometnih prekršaja, ponovno najviše u subotu (2.559). Zbog nedopuštene brzine kažnjeno je 1.745 vozača, 630 njih zbog nekorištenja pojasa, a zabilježeno je i 240 prekršaja zbog vožnje u tehnički neispravnom vozilu.

MUP je za pojačanu kontrolu promet za martinjski vikend angažirao 3.657 policajaca, raspoređenih u 1.834 vozila i 49 moto-ophodnji, kaže se u priopćenju MUP-a.

Sudeći po podacima po pojedinim policijskim upravama, rekorder po količini alkohola u krvi mogao bi biti 37-godišnji Istrijan koji je u subotu navečer s čak 4,24 promila sletio s ceste Pula-Vodnjan. Na njegovu sreću, maligani ga nisu koštali niti ogrebotine.

(Hina) pp/xtr yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara